Kroket of croquette van doperwt

Kroket of croquette van doperwt

Smulweb imageSmulweb

Gepureerde erwten met kruiden, tabasco en muntblaadjes vormen de basis van deze vegetarische kroketjes. De kroketjes hebben een zachte en romige smaak, ultiem lekker met een likje mosterd. Heerlijk als borrelhapje of bijgerecht.

45 min bereiden

hoofdgerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 tl Ras el Hanout
  • 150 g Tempurabloem

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kroket of croquette van doperwt op tafel.

  1. Dop de erwten (indien nodig).
  2. Kook de erwten in de bouillon gaar (verse erwten ca. 10 minuten, diepvries erwten ca. 8 minuten).
  3. Hou een beetje van de bouillon apart en spoel de erwten in een vergiet met koud water.
  4. Voeg bij elkaar de erwten, kruiden, tabasco, gescheurde muntblaadjes en pureer met een blender of staafmixer tot een mooie massa ontstaat. Als de massa te droog is, voeg dan een heel klein beetje bouillon toe en laat de massa afkoelen in de koelkast (je kunt dit enkele dagen bewaren).
  5. Bestuif een snijplank en je handen met bloem. Neem de helft van de doperwtenmassa en draai hier op de plank een rolletje van met een diameter van ca. 1 cm en 10 cm lengte. Snijd het rolletje in 5 gelijke stukjes en maak van elk stukje een ovaal ter grootte van een chocolade paaseitje. Herhaal dit met de andere helft van de massa, zodat je in totaal 10 voorgevormde kroketjes hebt.
  6. Maak het tempurabeslag aan met ijswater volgens de verpakking en strooi het broodkruim op een bord.
  7. Breng in een wok de olie op temperatuur. Haal een kroketje door het beslag en rol het daarna door het broodkruim. Doe het kroketje vervolgens in de hete olie. Herhaal dit met de overige kroketjes en zorg dat je snel werkt. Haal de kroketjes uit de olie zodra ze mooi bruin zijn. Vis ze eruit met een pincet of schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  8. Bewaar de kroketjes in de oven (met nawarmte) om ze 20 minuten warm te houden.
eet smakelijk