Heerlijk zoetekruidige hachee

Heerlijk zoetekruidige hachee

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijk zoetekruidige hachee is een gerecht dat met zorg gemaakt moet worden, maar het is zeker de moeite waard. Deze hachee kan op elke gelegenheid geserveerd worden. Het gerecht bestaat uit runderlappen, uien, koek&speculaaskruiden, kruidnagels en laurierblad en heeft minimaal 3 uur nodig om te pruttelen.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 tl Speculaaskruiden
  • 2 Snelle Jelle Kruidkoek Naturel

Bereidingswijze

Zet in 14 stappen deze heerlijke Heerlijk zoetekruidige hachee op tafel.

  1. Maak van de runderlappen blokjes of reepjes en kruid deze met zout, peper en eventueel een beetje koek&speculaaskruiden.
  2. Pel en snipper de uien grof.
  3. Bak het vlees om en om in de boter tot deze van buiten mooi bruin is. Haal het vlees uit de pan en laat het rusten op een bord.
  4. Fruit de uien in de boter tot ze glazig zijn.
  5. Voeg al roerend de bloem toe zodat er een roux ontstaat. Laat dit even garen totdat de roux gaat zweten.
  6. Voeg het flesje bier bij en roer het geheel door elkaar. Voeg water toe tot het de gewenste structuur heeft.
  7. Doe het vlees er weer bij.
  8. Voeg de suiker toe.
  9. Voeg de kruiden toe.
  10. Prik je kruidnagels in het laurierblad en voeg deze toe.
  11. Verkruimel de kruidkoek en voeg deze ook toe.
  12. Voeg voldoende zout toe (naar smaak) Doe hetzelfde met de peper.
  13. Laat het geheel minimaal 3 uur zachtjes pruttelen.
  14. Proef af en toe en voeg naar smaak meer suiker, zout of peper toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje