- 2 tl Speculaaskruiden
- 2 Snelle Jelle Kruidkoek Naturel
Bereidingswijze
Zet in 14 stappen deze heerlijke Heerlijk zoetekruidige hachee op tafel.
- Maak van de runderlappen blokjes of reepjes en kruid deze met zout, peper en eventueel een beetje koek&speculaaskruiden.
- Pel en snipper de uien grof.
- Bak het vlees om en om in de boter tot deze van buiten mooi bruin is. Haal het vlees uit de pan en laat het rusten op een bord.
- Fruit de uien in de boter tot ze glazig zijn.
- Voeg al roerend de bloem toe zodat er een roux ontstaat. Laat dit even garen totdat de roux gaat zweten.
- Voeg het flesje bier bij en roer het geheel door elkaar. Voeg water toe tot het de gewenste structuur heeft.
- Doe het vlees er weer bij.
- Voeg de suiker toe.
- Voeg de kruiden toe.
- Prik je kruidnagels in het laurierblad en voeg deze toe.
- Verkruimel de kruidkoek en voeg deze ook toe.
- Voeg voldoende zout toe (naar smaak) Doe hetzelfde met de peper.
- Laat het geheel minimaal 3 uur zachtjes pruttelen.
- Proef af en toe en voeg naar smaak meer suiker, zout of peper toe.