Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Rondos op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng basterdsuiker met boter, bloem, bakpoeder en zout tot een deeg. Laat het deeg circa 1 uur rusten in de koelkast.
- Kneed het ei door het amandelspijs en voeg eventueel water toe tot het een gladde massa wordt.
- Rol het deeg circa 4 millimeter dik uit en steek er 8 cirkels van 10 cm doorsnee uit.
- Vet de cupcakevorm in en bekleed de vorm met de deegcirkels.
- Verdeel het amandelspijs over de deegbakjes.
- Kneed het overgebleven deeg weer bij elkaar, rol opnieuw uit en steek er cirkels van 7 cm uit.
- Duw het deeg van de bakjes naar binnen en bedek het amandelspijs met de kleine deegcirkels. Bestrijk het eidooiermengsel hier overheen.
- Leg op elke rondo een amandel en bestrijk nogmaals met het eidooiermengsel.
- Bak de rondo's in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.