Tagliata di manzo e bieta ripassata in padella (tagliata met

Tagliata di manzo e bieta ripassata in padella (tagliata met

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Tagliata di Manzo met gekookte biet en bieta ripassata in padella. Kruidig, sappig en heerlijk mals vlees rechtstreeks van de grillplaat, gedrapeerd in een zoete balsamico-honing saus en geserveerd met gebakken snijbiet. Het perfecte recept voor een hartige weekend maaltijd.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Snijbiet

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tagliata di manzo e bieta ripassata in padella (tagliata met op tafel.

  1. Was de biet heel zorgvuldig. Kook hem, liefst in een wok, in aanhangend water, ongeveer 10 minuten. Giet af en laat afkoelen. Eventueel kunt u de biet eerst kleinsnijden.
  2. Maak een mengsel van de balsamico en de honing. Voeg wat olijfolie toe en breng op smaak met zout. De saus moet aan de stroperige kant zijn, eerder zoet dan zuur smaken en mooi gebalanceerd zijn.
  3. Kruid het vlees, knijp er wat knoflook overheen en wrijf het in met olijfolie. Braad het vlees op een matige barbecue of grillplaat, ongeveer 4 minuten aan beide zijden. Leg het op een warm bord, bedek met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
  4. Maak in een wok of koekenpan wat olijfolie heet. Hierin doet u de hele teentjes knoflook. Zodra deze beginnen te kleuren verwijdert u ze uit de pan en voegt u de (goed uitgelekte) snijbiet toe. Blijf omscheppen op een stevig vuurtje tot de snijbiet heet is. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer het vlees met de gekookte biet en de snijbiet. Lepel de saus over het vlees en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Sauzen