Kaas vlinders

Kaas vlinders

Smulweb imageSmulweb

Maak deze verleidelijke kaasvlinders binnen een handomdraai. Rol wat kaas bovenop het bladerdeeg en bak ze goudbruin. Serveer ze als voorgerecht of bij de borrel als snack.

25 min bereiden

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kaas vlinders op tafel.

  1. Bestuif je aanrecht met bloem.
  2. Rol de plakjes bladerdeeg uit tot een rechthoek van ongeveer 35 cm lengte en 2-3 mm dikte. Strooi kaas over het bladerdeeg.
  3. Rol nu het bladerdeeg aan een kant tot het midden op. Rol dan de andere zijde tot het midden er strak tegen aan zit en 1 grote lange vlinder ontstaat. Smeer het losgeklopte ei tussen de 2 rollen zodat ze tegen elkaar plakken.
  4. Leg de rol 30 min in de koelkast om te rusten en op te stijven.
  5. Snijd de rol in plakjes van ongeveer 1 cm dikte en leg ze op een bakplaat. Smeer ei over de kaasvlinders en strooi er peper en zout over.
  6. Bak de kaasvlinders in 10-15 minuten goudbruin op 200 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas