- 60 ml Cognac
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Klassieke boeuf bourguignon op tafel.
- Snipper de ui en knoflook, snijd de bleekselderij, wortel en champignons in stukjes en hak de peterselie grof. Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de zilveruitjes, knoflook en spekblokjes aan in de pan. Haal de ingrediënten uit de pan en zet apart.
- Braad nu het vlees rondom aan in dezelfde pan. Voeg vervolgens bleekselderij en wortel toe en bak deze 3 minuten mee. Breng op smaak en roer er ook de bloem door.
- Blus af met de bouillon, cognac en wijn. Voeg de helft van de peterselie, tijm en laurier toe. Laat het geheel anderhalf uur sudderen.
- Bak de champignons lichtbruin. Haal de laurierblaadjes en takjes tijm uit de pan. Voeg dan de zilveruitjes, spekblokjes en knoflook toe aan het vlees. Laat het geheel nog 30 minuten doorsudderen.
- Garneer de klassieke boeuf bourguignon met de rest van de peterselie en serveer.