Bobotie

Bobotie

Smulweb imageSmulweb

Deze Zuid-Afrikaanse klassieker is heerlijk kruidig door de garam masala en kerriepoeder. Gehakt, sperziebonen, appel, amandelen en rozijnen krijgen een zoetige touch door kaneel, chutney en jam. Bak de schotel in de oven tot het eimengsel goudbruin is geworden.

45 min bereiden

tussendoortje

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Bobotie op tafel.

  1. Fruit de kurkuma, garam masala en kerriepoeder kort in hete olie.
  2. Zet het vuur wat lager en voeg de ui toe. Fruit deze goudbruin.
  3. Voeg dan de knoflook en het gehakt toe.
  4. Mix ondertussen in een kom het brood, azijn, chutney, jam, kaneel, appel, amandelen, rozijnen en de helft van de melk (125 ml).
  5. Als het gehakt gaar is, kunnen de sperziebonen, de appelstukjes en de mix worden toegevoegd aan het vlees.
  6. Vul een ovenschaal met het mengsel en dek dit af met een mengsel van 3 eieren en de rest van de melk.
  7. Bak alles 35 tot 45 minuten op 175° C in de oven.
  8. De bobotie is klaar als het eimengsel goudbruin is geworden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Vlees Ei Fruit