Kalfsstoofpot met blonde leffe

Kalfsstoofpot met blonde leffe

Smulweb imageSmulweb

Mals kalfsvlees, wortel en aardappel in een smaakvolle saus van blonde Leffe. Heerlijk gestoofd tot in perfectie en aangevuld met peterselie. Een stoofpot om van te watertanden!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Kalfsvlees

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kalfsstoofpot met blonde leffe op tafel.

  1. Snij het kalfsvlees in blokjes.
  2. Snij ook de wortel en de aardappel in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn. Snipper de ui in fijne stukjes.
  3. Verhit een braadpan met 2 eetlepels olijfolie en bak hierin het kalfsvlees, de gesnipperde ui en de knoflook lekker bruin en zet de braadpan op een laag vuurtje om het gaar te stoven.
  4. Kook de aardappelen en de wortelen samen gaar.
  5. Als het vlees bijna gaar is, meng dan de bloem erdoorheen samen met de blonde Leffe en laat het dan nog doorkoken tot het gaar is.
  6. Giet nu de aardappelen en de wortelen af en maak ze op smaak met peper en zout. Besprenkel het geheel met 2 eetlepels olijfolie en strooi de fijngehakte peterselie erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees