Plaattaart met tomaten pesto en kaas

Plaattaart met tomaten pesto en kaas

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijke plaattaart met tomaten pesto en kaas! Verdeel de smaakvolle pesto over bladerdeeg vellen, leg daarop plakjes tomaat en ringen ui. Strooi wat kaas erover, smeer de randjes in met ei en bak voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

45 min bereiden

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Basilicum vers (takje)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Plaattaart met tomaten pesto en kaas op tafel.

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
  2. Leg de velletjes bladerdeeg hierop. Leg de bladerdeegvelltjes iets over elkaar heen en druk ze even aan zodat ze goed aan elkaar vast blijven zitten. Vouw eventueel de randjes om zodat je een beetje een opstaande rand hebt.
  3. Verdeel dan de pesto over de 6 bladerdeegvelletjes. Snijd daarna de tomaat in plakjes en de ui in ringen.
  4. Verdeel het kaas erover en klop in een klein bakje het ei los.
  5. Smeer de randjes van de plaattaart in met ei.
  6. Zet de plaattaart voor ongeveer 20-25 minuten in de oven totdat deze warm is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Groente Sauzen Kaas Taart Plaattaart