- 5 tl Sichuanpeper
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Ossehaas paksoi stirfry op tafel.
- Verwarm 1 el Szechuan peper in een droge pan. Laat afkoelen en maal fijn. Zeef de peper door een theezeefje om grote stukjes eruit te halen.
- Maak de vleesmarinade en marineer de reepjes minimaal 15 minuten.
- Was de paksoi indien nodig en was goed droog. Snijd het witte deel van de paksoi in 1 cm brede reepjes en houd apart van de grotere groene blaadjes.
- Verhit een wok tot gloeiend. Voeg de olie toe en roerbak de witte paksoi stronken in 2 porties. Voeg vervolgens de groene paksoi toe en roerbak tot het groen net is gewilted.
- Haal de paksoi uit de pan en houd warm op een bord.
- Maak de pan schoon en verwarm weer tot gloeiend. Roerbak het vlees in 1-2 minuten. Meng met de paksoi en verdeel over 2 borden.
- Garneer naar smaak met shiso-cress, horapa, koriander of basilicum naar keuze en evt. dry roasted peanuts.