Ossehaas paksoi stirfry

Ossehaas paksoi stirfry

Smulweb imageSmulweb

Indrukwekkend, een ossehaas paksoi stirfry! Gemalen Szechuan peper, witte en groene paksoi, vlees, kruiden en shiso-cress, horapa, koriander of basilicum naar keuze, zetten het ultieme Aziatische gerecht neer!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 5 tl Sichuanpeper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Ossehaas paksoi stirfry op tafel.

  1. Verwarm 1 el Szechuan peper in een droge pan. Laat afkoelen en maal fijn. Zeef de peper door een theezeefje om grote stukjes eruit te halen.
  2. Maak de vleesmarinade en marineer de reepjes minimaal 15 minuten.
  3. Was de paksoi indien nodig en was goed droog. Snijd het witte deel van de paksoi in 1 cm brede reepjes en houd apart van de grotere groene blaadjes.
  4. Verhit een wok tot gloeiend. Voeg de olie toe en roerbak de witte paksoi stronken in 2 porties. Voeg vervolgens de groene paksoi toe en roerbak tot het groen net is gewilted.
  5. Haal de paksoi uit de pan en houd warm op een bord.
  6. Maak de pan schoon en verwarm weer tot gloeiend. Roerbak het vlees in 1-2 minuten. Meng met de paksoi en verdeel over 2 borden.
  7. Garneer naar smaak met shiso-cress, horapa, koriander of basilicum naar keuze en evt. dry roasted peanuts.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente