- 20 g Peterselie gedroogd
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Hartige taartjes uit de muffinvorm op tafel.
- Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur ontdooien. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en was ze. Was ook de tomaatjes en snijd ze in vieren. Pel de knoflookteentjes en pers ze door een knoflookpers.
- Bak het gehakt rul en voeg daarna de lente-uitjes en knoflook toe. Bak kort mee en voeg dan de tomatenpartjes en gehaktkruiden toe. Roer alles door elkaar.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een muffinbakblik met 10 papieren vormpjes en bekleed deze met de bladerdeegplakjes, zodat de hoeken er nog bovenuit steken. Strooi op elke bodem wat paneermeel. Vul de vormpjes met het gehaktmengsel.
- Meng kwark en eieren door elkaar en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Verdeel het mengsel over de gehaktvulling in de vormpjes. Bestrooi met geraspte kaas en bestrijk de bladerdeegranden met losgeklopte eidooier.
- Bak de taartjes nog 25-30 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.