Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Zeeuws spek langzaam gegaard (slowcooking) op tafel.
- Neem het stuk buikspek en prik er met een vork gaten in. Maak het marinademengsel met de spullen die hierboven staan. De verhoudingen goed aanhouden (neem even een digitale keukenweegschaal).
- Masseer het marinademengsel goed in het stuk spek met je handen.
- Verwarm de oven voor op 80-100 graden. Leg het stuk gemarineerde spek op het rooster en laat het 4-5 uur langzaam op lage temperatuur garen.
- Geef het stuk spek de laatste 7 minuten nog even onder de grill voor een krokante korst.
- Afgedekt bewaren in de koelkast en prima in te vriezen. Buikspek is te koop bij de slager.
- Controleer de gaarheid door er na minimaal 4 uur eens met een vork in te prikken.
- Serveer als snack bij de borrel, op brood of als winterse bijgerecht.