Chocoladetaart met zomerfruit

Chocoladetaart met zomerfruit

Smulweb imageSmulweb

Smelt in een steelpan de chocolade en boter al roerende tot een gladde saus. Klopt in een kom de eieren, suiker, chocolademengsel, melk, zelfrijzend bakmeel en cacao tot een romige, luchtige crème. Schenk het beslag in de taartvorm en strooi de helft van de frambozen erover. Bak de taart goudbruin en gaar. Bestuif de taart met poedersuiker en serveer met een berg resterend fruit en slagroom.

45 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Chocoladetaart met zomerfruit op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 C. Smelt in een steelpan op zacht vuur de chocolade en boter al roerende tot een gladde saus en laat dit chocolademengsel iets afkoelen.
  2. Klop in een kom de eieren en suiker met een snufje zout met een handmixer tot een romige, luchtige crème. Voeg al kloppend het chocolademengsel en de melk toe.
  3. Spatel tot slot het zelfrijzend bakmeel en de cacao erdoor. Doe het beslag over in de taartvorm en strooi de helft van de frambozen en bessen of bramen erover.
  4. Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-40 minuten goudbruin en gaar.
  5. Laat de taart afkoelen en bestuif de taart vlak voor het serveren met wat poedersuiker. Leg in het midden een berg van het resterende fruit.
  6. Lekker met slagroom.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Chocolade taart