Italiaanse ovenschotel

Italiaanse ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

Aardappelpuree, groenten, gehakt en kaas: een combinatie die nooit teleurstelt. Deze Italiaanse ovenschotel is zo’n allemansvriend. Buon appetito!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Italiaanse ovenschotel op tafel.

  1. Maak de puree door de geschilde aardappelen met zout te koken. Zodra de aardappelen gekookt zijn, afgieten en door de aardappelpers halen.
  2. In een pan melk warm laten worden en voeg beetje bij beetje de melk bij de aardappelen, voeg boter en nootmuskaat toe. De puree moet niet te zacht worden.
  3. Fruit in olijfolie de ui, bleekselderij, wortels en de paprika. Voeg wat zout toe zodat de groente sneller gekookt is.
  4. Als de groente beginnen te kleuren het gehakt toevoegen, goed door het groentemengsel roeren en bak het gehakt tot het gaar is. Breng op smaak met peper.
  5. Vet een ovenschaal in met olijfolie (of wat bakpapier voor een slanke versie) en leg een dun laagje aardappelpuree op de bodem. Bestrooi de aardappelpuree met Parmezaanse kaas.
  6. Doe het gehaktmengsel op de aardappelpuree, spreid dit goed uit over de puree. Voeg de mozzarella en de olijven toe.
  7. Bedek met de overgebleven puree. Bestrooi met broodkruim en Parmezaanse kaas.
  8. Zet in een oven op 180°C voor ongeveer 40 minuten totdat de ovenschotel een goudbruin korstje heeft gekregen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel