Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Italiaanse ovenschotel op tafel.
- Maak de puree door de geschilde aardappelen met zout te koken. Zodra de aardappelen gekookt zijn, afgieten en door de aardappelpers halen.
- In een pan melk warm laten worden en voeg beetje bij beetje de melk bij de aardappelen, voeg boter en nootmuskaat toe. De puree moet niet te zacht worden.
- Fruit in olijfolie de ui, bleekselderij, wortels en de paprika. Voeg wat zout toe zodat de groente sneller gekookt is.
- Als de groente beginnen te kleuren het gehakt toevoegen, goed door het groentemengsel roeren en bak het gehakt tot het gaar is. Breng op smaak met peper.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie (of wat bakpapier voor een slanke versie) en leg een dun laagje aardappelpuree op de bodem. Bestrooi de aardappelpuree met Parmezaanse kaas.
- Doe het gehaktmengsel op de aardappelpuree, spreid dit goed uit over de puree. Voeg de mozzarella en de olijven toe.
- Bedek met de overgebleven puree. Bestrooi met broodkruim en Parmezaanse kaas.
- Zet in een oven op 180°C voor ongeveer 40 minuten totdat de ovenschotel een goudbruin korstje heeft gekregen.