Mediterrane kalfsvleesschotel

Mediterrane kalfsvleesschotel

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvolle Mediterrane kalfsvleesschotel. Het vlees wordt bestrooid met zeezout, oregano, tijm en cayennepeper, daarna aangebraden. Uien, knoflook en tomaten worden toegevoegd en het geheel suddert 1 uur in witte wijn met laurierblaadjes.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.2 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mediterrane kalfsvleesschotel op tafel.

  1. Uien en knoflook ontdoen van schil en in stukjes snijden, de tomaten in 4 delen snijden. De wortel en bleekselderij in stukken snijden.
  2. Het vlees bestrooien met zeezout, oregano, tijm en een beetje cayennepeper naar smaak.
  3. Het vlees aanbraden in een pan met dikke bodem in hete olijfolie en roomboter. Voeg de uien, knoflook en tomaten toe.
  4. Strooi nog een beetje tijm over de tomaten. Na 5 minuten, voeg de witte wijn en laurierblaadjes toe en laat het geheel een uur sudderen met de deksel op de pan.
  5. Haal het vlees en de laurierblaadjes uit de pan en pureer de saus in een hoge kom met een staafmixer. Doe de saus terug in de pan en voeg het vlees, de wortel en bleekselderij toe.
  6. Laat het nog een half uur stoven. Proef en breng op smaak met verse zwarte peperkorrels.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Stoofpotje