Tomaten-gratin met courgette pasta en roquefort

Tomaten-gratin met courgette pasta en roquefort

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze heerlijke tomaten-gratin met courgette pasta en roquefort. Courgette gebakken in knoflook en sjalot, bedekt met tomatenplakjes op smaak gebracht met kruiden, olie en roquefort kaas. Afgemaakt met paneermeel, heerlijk krokant uit de oven. Perfect voor een avond met vrienden en familie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Tomaten-gratin met courgette pasta en roquefort op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180C.
  2. Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met zout beetgaar.
  3. Verhit 2 el olie en bak de courgette op hoog vuur in 5-10 minuten lichtbruin, maar niet te gaar.
  4. Bak de laatste minuten de knoflook en sjalot even mee en breng het geheel op smaak met zout, peper en 1/2 tot 1 el kruiden.
  5. Verdeel de courgetteplakjes gelijkmatig over de ovenschaal en verdeel de pasta erover.
  6. Leg de tomatenplakken dakpansgewijs op de pasta en bestrooi deze met zout, peper en 1/2-1 el kruiden.
  7. Besprenkel de tomaten met 2 el olie en verdeel de kaas en paneermeel erover.
  8. Ongeveer 20 minuten in de oven bakken en direct serveren. * Eventueel stukjes gebakken kip op de courgette. * 1 minuut op vol vermogen in de magnetron, het gerecht koelt snel af.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta