Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Tomaten-gratin met courgette pasta en roquefort op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180C.
- Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met zout beetgaar.
- Verhit 2 el olie en bak de courgette op hoog vuur in 5-10 minuten lichtbruin, maar niet te gaar.
- Bak de laatste minuten de knoflook en sjalot even mee en breng het geheel op smaak met zout, peper en 1/2 tot 1 el kruiden.
- Verdeel de courgetteplakjes gelijkmatig over de ovenschaal en verdeel de pasta erover.
- Leg de tomatenplakken dakpansgewijs op de pasta en bestrooi deze met zout, peper en 1/2-1 el kruiden.
- Besprenkel de tomaten met 2 el olie en verdeel de kaas en paneermeel erover.
- Ongeveer 20 minuten in de oven bakken en direct serveren. * Eventueel stukjes gebakken kip op de courgette. * 1 minuut op vol vermogen in de magnetron, het gerecht koelt snel af.