Platte kaastaart

Platte kaastaart

Smulweb imageSmulweb

Deze Platte kaastaart is een heerlijk dessert. Het is een combinatie van platte kaas, room, maïsbloem en vanillebloem. Met een Topping van jam en compote. Bak hem 40 tot 50 minuten in de oven en geniet van de heerlijkheid.

45 min bereiden

tussendoortje

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1.5 el vanillebloem

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Platte kaastaart op tafel.

  1. Klop de eiwitten stijf en voeg een deel van de suiker toe. Doe hetzelfde met de eidooiers en voeg het andere deel suiker toe.
  2. Klop de room op en voeg de platte kaas toe. Voeg de maïsbloem en vanillebloem toe en zeef de zelfrijzende bloem erdoorheen. Meng als laatste het eiwit erdoorheen.
  3. Verdeel het deeg over de bakvorm en smeer er jam op. Doe er vervolgens de gewenste compote (appel, peer, rabarber, abrikoos) bovenop en daarna het kaasmengsel.
  4. Bak gedurende 40-50 minuten op 180-200°C. Controleer met een breinaald of het deeg gaar is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Cheesecake