Italiaanse ovenschotel

Italiaanse ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

Zin in Italiaans vanavond? Probeer dan deze verrukkelijke Italiaanse ovenschotel. Een simpel, maar smaakvol recept vol met typische Italiaanse ingrediënten zoals tomaten, basilicum en mozzarella. Ideaal voor een doordeweekse dag.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(6)

  • 1 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Italiaanse ovenschotel op tafel.

  1. Bak de schnitzels in wat olijfolie om en om mooi bruin. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, omdat ze later nog in de oven gaan. Haal ze uit de pan en leg ze alvast in een ovenschotel. Verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden.
  2. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en de courgette in blokjes. Haal eventueel de harde steeltjes van de spinazieblaadjes af en snijd de mozzarella in plakken.
  3. Fruit in het overgebleven bakvet van de schnitzels de sjalotjes kort aan en doe daarna de knoflook erbij. Als ze beide beginnen te verkleuren, doe je er de courgetteblokjes bij. Bak deze even op hoog vuur mee.
  4. Als de courgette een mooi bruin kleurtje heeft, zet dan het vuur lager en voeg handje voor handje de spinazie toe. Als laatste giet je er de gezeefde tomaten bij en laat je alles even goed verwarmen. Zet het vuur uit en roer er de in stukjes gescheurde basilicumblaadjes doorheen.
  5. Leg de plakken mozzarella op de schnitzels in de ovenschotel en giet er daarna de saus overheen. Bedek alles met een mooie laag Parmezaanse kaas en zet de ovenschotel zo'n 10 minuten in de oven. Zet eventueel op het eind nog even de grill aan. Klaar is je Italiaanse ovenschotel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel