Kaas-spinazie muffins

Kaas-spinazie muffins

Smulweb imageSmulweb

Deze kaas-spinazie muffins zijn een traktatie voor zowel in de broodtrommel als tijdens de borrel. Met de frisse spinazie en heerlijke kaas zijn deze de perfecte combinatie om elke trek te stillen.

25 min bereiden

bijgerecht

13 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kaas-spinazie muffins op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de spinazie in een zeef en laat het goed uitlekken.
  3. Hak de ui in kleine stukjes en fruit ze aan in wat boter.
  4. Smelt de boter in een pannetje.
  5. Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en roer ze door elkaar. Voeg de uitgelekte spinazie, de ui en de kaas toe en roer goed door elkaar.
  6. Meng de melk en de eieren en klop het even met een garde. Voeg de gesmolten boter toe aan de kom en daarna het melk-eimengsel. Roer het geheel nu door met een metalen lepel, maar niet te veel. Het moet geen gladde massa worden maar wel moet al het vocht goed opgenomen worden.
  7. Doe deze massa nu in het muffinblik, evt met papieren vormpjes. Bak nu af in de oven gedurende 20 minuten.
  8. De muffins zijn gaar als er niets aan een satéprikker blijft hangen, net zoals bij cakejes. Laat ze even afkoelen op een rooster.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Muffins