Telor ketjap eieren in ketjap

Telor ketjap eieren in ketjap

Smulweb imageSmulweb

Eenvoudig, maar heerlijk: Telor ketjap. Zachte gekookte eieren bedekt met een zoete ketjap saus met sjalotjes, tomaat en sambal. Perfect voor op een doordeweekse dag.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Telor ketjap eieren in ketjap op tafel.

  1. Snipper de gepelde sjalotjes. Snijd de ontvelde tomaat in kleine stukjes.
  2. Kook de eieren 8 minuten. Spoel de eieren af onder koud water, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de uisnippers zacht en glazig. Voeg de sambal, het gemberpoeder en de suiker toe. Roer alles goed door.
  4. Voeg de tomaat en 125 ml water toe. Breng dit mengsel al roerend aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes sudderen.
  5. Roer ten slotte de ketjap erdoorheen en breng de saus op smaak met zout.
  6. Leg de eieren op de bolle kant in de warme saus en schep de saus over de eieren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei