Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Heerlijke pittig-romige aziatische rundercurryschotel op tafel.
- Snijd het rundvlees in blokken en smeer ze in met peper en zout. Neem een wok en verhit de olijfolie op hoog vuur. Voeg de blokjes vlees toe en wok ze in 8 minuten bruin. Voeg vervolgens de geperste knoflook en uienringen toe. Fruit deze mee totdat ze glazig zijn.
- Voeg de gember, komijn en champignons toe aan de wok en roer goed door. Voeg daarna de masala, chilipoeder en kurkuma toe en roer weer goed door.
- Schenk de vleesbouillon, sojasaus en kokosmelk in de wok. Laat het geheel op zacht vuur 1,5 uur pruttelen. Voeg naar smaak nog wat extra zout of chilipoeder toe.
- Voeg het sap van de limoen toe en roer goed door. Garneer het gerecht af met gehakte korianderblaadjes. Optioneel: voeg 1 ½ el tomatenpuree toe voor extra glans aan de saus.