Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Bavarois van verse aardbeien op tafel.
- Laat de gelatine weken in koud water. Houd een paar van de mooiste aardbeien apart. Verwijder de kroontjes bij de rest van de aardbeien en pureer ze met de staafmixer.
- Verwarm het citroensap met de suiker en twee eetlepels water, maar laat dit niet koken. Knijp de gelatine uit en los het al roerend op in het warme citroensap.
- Giet dit bij de gepureerde aardbeien en maal nog heel even door met de staafmixer. Laat dit in een wijde kom goed lobbig worden.
- Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel beetje bij beetje de slagroom voorzichtig door de lobbige aardbeiensaus tot alles goed is vermengd.
- Giet dit in de met olie ingevette puddingvorm en laat afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur tot een dag opstijven.
- Zet de vorm even in heet water om de pudding makkelijk te kunnen storten. Garneer met de apart gehouden aardbeien en muntblaadjes.