Saltimbocca van kalfsvlees met spinazie en kerstomaatjes

Saltimbocca van kalfsvlees met spinazie en kerstomaatjes

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk Italiaans gerecht Saltimbocca van kalfsvlees met spinazie en kerstomaatjes. Met bloem gecoate kalfsoesters, laagje parmaham en gekneusde salie. Tomaten, kappertjes, knoflook en spinazie worden toegevoegd voor extra smaak.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 550 g kalfslende
  • 20 Salieblad

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Saltimbocca van kalfsvlees met spinazie en kerstomaatjes op tafel.

  1. Leg elk stukje kalfsvlees tussen twee stukjes huishoudfolie en sla deze plat. Als je geen vleeshamer hebt, voldoet de onderkant van een koekenpan ook uitstekend.
  2. Neem een plakje parmaham en leg hierop twee salieblaadjes. Vervolgens leg je hierop het platgeslagen stukje kalfsvlees. Rol alles op met de ham aan de buitenkant en zet eea met een prikkertje vast.
  3. Strooi wat bloem op een bord en vermeng dit met wat zout en peper. Rol de vleespakketjes hierdoorheen. Schud het teveel aan bloem ervan af.
  4. Zorg dat het vlees niet te koud is als je met de bereiding van dit gerecht begint. Laat het vlees een half uurtje wennen aan de keukentemperatuur.
  5. Verhit olijfolie in een pan en braad de vleespakketjes op middelhoog vuur in 2-3 minuten rondom aan.
  6. Voeg de knoflook, kappertjes en boter toe. Zodra de boter gaat schuimen, kunnen ook de kerstomaatjes en de resterende salieblaadjes worden toegevoegd. Na 2-3 minuten zullen de kerstomaatjes zacht worden. Neem het vlees uit de pan en zorg dat het warm blijft.
  7. Voeg nu de wijn aan het kookvocht toe en kneus de kerstomaatjes, zodat de smaak zich kan vermengen met de rest. Voeg een kwart verkruimeld bouillonblokje toe voor meer 'bite'. Laat het mengsel ietsje inkoken.
  8. Voeg de gewassen spinazie toe en laat het geheel nog enkele minuten koken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Spinazie