Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Mijn eigentijdse britse fish and chips in bierbeslag op tafel.
- Neem een schaal en doe daar de Pils in, het bakmeel, zout en de kruiden en mix dit totdat het een luchtig beslag wordt. Laat het beslag even staan.
- Was de visfilets en snijd ze in stukken. Schil de aardappels en snijd er frietjes van.
- Verwarm de friteuse voor op 150 graden en bak de frietjes voor. Leg ze daarna op keukenpapier om af te koelen.
- Verhit arachideolie in een pan tot 175-180 graden. Haal steeds enkele visfilets door het beslag en bak ze luchtig mooi in de pan.
- Bak de frietjes af in de friteuse op 180 graden totdat ze mooi knapperig en bruin zijn.
- Leg de vis en frietjes samen op een bord. Snijd de citroen in partjes en serveer deze erbij, samen met wat verse peterselie.
- Kooktip: Bak de frietjes en vis nooit in dezelfde olie, anders zullen ze naar elkaar smaken. Bak de frietjes in de friteuse.