Mijn eigentijdse britse fish and chips in bierbeslag

Mijn eigentijdse britse fish and chips in bierbeslag

Smulweb imageSmulweb

Een echte klassieker en zelfgemaakt natuurlijk verser dan vers! Proef het eigentijdse Britse recept in bierbeslag en als klapstuk van het gerecht, die overheerlijke knapperige frietjes!

15 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Mijn eigentijdse britse fish and chips in bierbeslag op tafel.

  1. Neem een schaal en doe daar de Pils in, het bakmeel, zout en de kruiden en mix dit totdat het een luchtig beslag wordt. Laat het beslag even staan.
  2. Was de visfilets en snijd ze in stukken. Schil de aardappels en snijd er frietjes van.
  3. Verwarm de friteuse voor op 150 graden en bak de frietjes voor. Leg ze daarna op keukenpapier om af te koelen.
  4. Verhit arachideolie in een pan tot 175-180 graden. Haal steeds enkele visfilets door het beslag en bak ze luchtig mooi in de pan.
  5. Bak de frietjes af in de friteuse op 180 graden totdat ze mooi knapperig en bruin zijn.
  6. Leg de vis en frietjes samen op een bord. Snijd de citroen in partjes en serveer deze erbij, samen met wat verse peterselie.
  7. Kooktip: Bak de frietjes en vis nooit in dezelfde olie, anders zullen ze naar elkaar smaken. Bak de frietjes in de friteuse.
eet smakelijk