Tulband cake

Tulband cake

Smulweb imageSmulweb

Genieten van zoete blijheid met deze heerlijke home-made tulband cake, zacht en luchtig van binnen, goudbruin van buiten. Perfect om te delen tijdens een gezellige bijeenkomst, of heerlijk voor bij een kopje thee.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tulband cake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op ongeveer 150°C.
  2. Zweep boter met suiker en vanillesuiker tot een schuimig geheel.
  3. Voeg de 4 eieren toe, snufje zout, geraspte citroenschil en het sap van de citroen.
  4. Voeg 250 g bloem toe en 2 theelepels bakpoeder (in zakjes). Meng alles goed door elkaar.
  5. Smeer de vorm in met boter en bestrooi de binnenkant met een beetje meel. Giet het deeg in de vorm.
  6. Bak de cake in de oven op 175°C gedurende ongeveer 45 minuten totdat het een mooie gouden kleur heeft gekregen.
  7. Controleer de cake met een satéprikker. Als er geen deeg blijft plakken aan de prikker, dan is de cake klaar. Als er nog deeg aan de prikker blijft plakken, laat de cake dan nog iets langer in de oven zitten. Niet te lang!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake Tulband cake