Passards haricots (haricots verts met perzik)

Passards haricots (haricots verts met perzik)

Smulweb imageSmulweb

Passards haricots met perzik en amandelen. Blancheer de sperziebonen en snijd de perziken. Rooster de amandelen in een pannetje. Roerbak de sperziebonen, de perzik en de amandelen, voeg op het laatst basilicum toe. Breng op smaak met een snufje zout en gemalen peper. Serveer direct.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 takjes Basilicum vers (takje)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Passards haricots (haricots verts met perzik) op tafel.

  1. Blancheer de sperziebonen in gezouten water beetgaar. Schep ze uit het water en koel snel terug (eventueel op ijs). Laat uitlekken.
  2. Snijd de perziken met schil in 12 partjes.
  3. Rooster de amandelen of amandelschaafsel zachtjes in een pannetje op laag vuur. Pas op dat ze niet te bruin worden.
  4. Verhit op een laag vuur de boter met een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan of wok.
  5. Roerbak de sperziebonen een minuutje op hoog vuur. Voeg de amandelen en de perzik toe.
  6. Voeg op het laatst de basilicumblaadjes toe.
  7. Breng op smaak met een snufje zout en gemalen peper.
  8. Meng de ingrediënten voorzichtig door elkaar. Schep om en niet roeren.
  9. Serveer de sperziebonen direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Perzik