- 3 takjes Basilicum vers (takje)
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Passards haricots (haricots verts met perzik) op tafel.
- Blancheer de sperziebonen in gezouten water beetgaar. Schep ze uit het water en koel snel terug (eventueel op ijs). Laat uitlekken.
- Snijd de perziken met schil in 12 partjes.
- Rooster de amandelen of amandelschaafsel zachtjes in een pannetje op laag vuur. Pas op dat ze niet te bruin worden.
- Verhit op een laag vuur de boter met een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan of wok.
- Roerbak de sperziebonen een minuutje op hoog vuur. Voeg de amandelen en de perzik toe.
- Voeg op het laatst de basilicumblaadjes toe.
- Breng op smaak met een snufje zout en gemalen peper.
- Meng de ingrediënten voorzichtig door elkaar. Schep om en niet roeren.
- Serveer de sperziebonen direct.