- 2 el Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Parfaits met warme bessensaus op tafel.
- Zet de coupe glazen in de vriezer.
- Combineer de bessen, suiker, zout en kaneel met 2 eetlepels water in een steelpan. Breng het mengsel aan de kook op matig vuur. Zet het vuur lager en laat staan zonder deksel, tot het mengsel dik wordt en de bessen beginnen te barsten, ongeveer 3-5 minuten.
- Combineer maïzena met 1 theelepel citroensap tot een gladde massa en roer ze door het mengsel. Laat het sudderen tot het dik wordt, ongeveer 1-2 minuten. Haal van het vuur.
- Verdeel 1/3 van de gemalen koekjes over de bodem van vier glazen. Vul de coupes met de bolletjes ijs in elk glas en leg er een paar lepels warme vruchtensaus op. Strooi de rest van de gemalen koekjes over de saus.
- Boven elk glas met een bolletje vanille-ijs, de resterende vruchtensaus en de resterende gemalen koekjes. Dien meteen op.