Soesjes met banketbakkersroom

Soesjes met banketbakkersroom

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijke soesjes met banketbakkersroom die smelten op je tong! Deze luchtige soesjes zijn lekker gevuld met chocoladeroomcrème en zijn een perfecte traktatie voor elk moment van de dag. Verras je familie en vrienden met deze zelfgemaakte delicatessen!

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Soesjes met banketbakkersroom op tafel.

  1. Beboter de bakplaat. Verwarm de oven voor op 210 graden, hetelucht ca 190 graden.
  2. Breng in een pan 150 ml water met de boter en het zout aan de kook. Voeg dan de bloem toe en blijf roeren met een spatel tot er een deegbal vormt. Neem de pan van het vuur en doe het deeg in een kom. Klop met een mixer 1 voor 1 de eieren erdoor en blijf vervolgens 5 min. kloppen tot het deeg glanzend is en in stukken van de garde valt.
  3. Spuit met een spuitzak met een kleine spuitmond - of schep met 2 theelepels, gelijke bergjes deeg op de bakplaat (elk minstens 3 cm afstand). Plaats de bakplaat midden in de oven en bak de soesjes in 25 min. gaar. Als de soesjes goudbruin en de barstjes gekleurd zijn, zijn de soesjes gaar! Haal ze uit de oven, ze moeten licht en bros aanvoelen, en laat ze afkoelen.
  4. Breng in een pannetje met dikke bodem de melk met het opengesneden vanillestokje en 40 gram van de suiker aan de kook. Los de suiker al roerend op en laat de melk (van het vuur af!) 10 min. zachtjes trekken met de deksel op de pan. Klop in een kom de eierdooiers met de overige 25 gram suiker tot een schuimige crème. Klop ook de maizena erdoor. Haal het vanillestokje uit de melk, schraap de laatste zaadjes eruit en roer door de melk.
  5. Voeg eerst, terwijl je blijft roeren, een beetje melk toe aan het eimengsel. Giet daarna het eimengsel bij de rest van de melk en verwarm het geheel op het vuur. Goed blijven roeren (met een garde gaat dat het beste), todat het een gebonden vla is. Roer als laatste, van het vuur af, de boter erdoor. Laat de room afkoelen in een ruime kom.
  6. Bereid de banketbakkersroom (dus 1/2, volgens basis recept). Breek de chocolade in stukjes en laat het in de magnetron (of au bain marie) smelten. Klop de slagroom stijf en roer de gesmolten chocolade door de nog warme banketbakkersroom. Laat dit afkoelen en spatel de slagroom erdoor.
  7. Schep de chocoladeroomcrème in de soesjes en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Banketbakkersroom