Gevulde geglaceerde kipfilet met ananas ham en boursin

Gevulde geglaceerde kipfilet met ananas ham en boursin

Smulweb imageSmulweb

Gevulde kipfilet met ham, ananas en boursin, ingepakt met spek en geglaceerd in appel, ahorn en bbq-mix. Bestand tegen een hoge temperatuur van de BBQ, de oven en zeker je smaakpapillen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Appelsap

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gevulde geglaceerde kipfilet met ananas ham en boursin op tafel.

  1. Meng de 3 ingrediënten in een verhouding van ¾ - 1 - 1 tot een glas mengsel.
  2. Snij de kipfilet horizontaal in, open de filet en druk plat. Bestrooi de filet aan alle kanten met peper en zout. Leg de ham erin, besmeer met kruidenkaas en verdeel de ananasstukjes erover. Leg de plakjes spek als een net op de snijplank en rol hier de filet mee in.
  3. Verwarm de oven voor op 140 °C en laat de filet op deze temperatuur in 45-60 minuten gaar worden tot een kerntemperatuur van 70 °C. Bestrijk tijdens het garen af en toe met het mengsel van appelsap, ahornsiroop en barbecuesaus.
  4. Het garen op lage temperatuur is belangrijk omdat de kip zo veel malser blijft. Gaar je te heet en te snel dan wordt de kip gortdroog.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte