- 800 g Lamsschenkel
- 0.5 tl Ras el Hanout
- 5 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Lamstajine met pruimen honing en amandelen op tafel.
- Laat de tajine langzaam, maar wel goed heet worden. Verhit de zonnebloemolie en bak daarin het vlees ongeveer 10 minuten rondom aan.
- Fruit in het braadvocht de ui en de knoflook tot ze glazig zijn. Doe de specerijen, het kaneelstokje en het bosje bladpeterselie en koriander erbij. Voeg warm water toe, totdat het vlees bijna onder staat.
- Laat het vlees met gesloten deksel in ongeveer anderhalf uur op laag vuur zachtjes gaar stoven.
- Verwijder het kaneelstokje, haal het vlees uit de tajine en houd warm.
- Doe de pruimen, het kaneelpoeder, het oranjebloesemwater en de honing bij het braadvocht en roer tot een zachte saus.
- Leg het vlees terug en laat met de deksel op de tajine nog zachtjes 15 minuten meesudderen.