Zalouk gegrilde aubergine-paprikasalade

Zalouk gegrilde aubergine-paprikasalade

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke salade van gegrilde aubergine en paprika genaamd Zalouk. De salade wordt op smaak gebracht met tomaten, knoflook, specerijen en kruiden en afgemaakt met extra vierge olijfolie en peterselie. Perfect als salade, bij vis of als tapas!

10 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zalouk gegrilde aubergine-paprikasalade op tafel.

  1. Snijd de helft van de aubergines in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm, kook ze in 15 minuten in water met een beetje zout en giet ze af. Snijd de overgebleven aubergines in plakken van 1 cm dik en bak ze in zonnebloemolie goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Gril de paprika`s tot ze rondom zwartgeblakerd zijn. Ontvel en ontpit ze (het ontvellen gaat gemakkelijk als je de zwartgeblakerde paprika`s even een paar minuten in een afgesloten plastic zakje weglegt). Snijd ze daarna in reepjes.
  3. Giet wat zonnebloemolie in een pan en smoor daarin de tomaten, de knoflook, de specerijen en de kruiden zachtjes ongeveer 10 minuten, tot het vocht wat verdampt is tot een dikke saus.
  4. Doe de aubergine en de gegrilde paprika erbij en sprenkel er wat citroensap over. Laat de smaken nog 5 minuten – af en toe doorroeren – op een laag pitje op elkaar intrekken.
  5. Laat de saus tot kamertemperatuur afkoelen, sprenkel er wat extra vierge olijfolie overheen en garneer met vers gehakte bladpeterselie. Serveer als salade, bij vis of als tapas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade