Ovenschotel met prei tomaten en gehakt

Ovenschotel met prei tomaten en gehakt

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke ovenschotel met prei, tomaten en gehakt. De prei wordt gegaard en met maizena gebonden. De tomatenpuree voegt smaak toe, terwijl het mild wordt gehouden door toevoeging van peper. Deze schotel wordt afgemaakt met een dunne laag aardappelpuree en kan binnen 20 minuten worden bereid in de voorverwarmde oven.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ovenschotel met prei tomaten en gehakt op tafel.

  1. Snijd de prei in ringetjes van ongeveer 1,5 cm en was ze. Kook de prei gaar met een tikkeltje zout.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven) en vet de ovenschaal in. Bak ondertussen het gehakt rul en bruin (kan zonder boter of olie). Bereidt de aardappelpuree zoals beschreven op de verpakking.
  3. Giet de gare prei af en meng er een beetje met water aangemaakte maizena doorheen zodat het wat meer gebonden is. Roer nu de tomatenpuree erdoor en breng op smaak met wat peper (uit de molen).
  4. Schep het preimengsel in de ingevette ovenschaal. Doe daar het gerulde gehakt (met vet en al) bovenop en als laatste dek je alles af met aardappelpuree.
  5. Ze de schaal in de oven en laat een goudbruin korstje op de aardappelpuree komen in ongeveer 20 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel