Rucolaknolselderij stamppot en stooflapjes in zoete bierjus

Rucolaknolselderij stamppot en stooflapjes in zoete bierjus

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke rucolaknolselderij stamppot en stooflapjes in zoete bierjus. Stoof de runderlappen lekker langzaam in boter en knoflook en voeg oudbruin bier en suiker toe. Serveer met een puree van aardappelen, knolselderij en mosterd. Strooi er wat rucola overheen en smullen maar.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Rucolaknolselderij stamppot en stooflapjes in zoete bierjus op tafel.

  1. Indien nodig, was de rucola en laat het in een vergiet uitlekken.
  2. Bak de runderlappen in olie bestrooid met peper en zout.
  3. Voeg een paar stukken boter en 8 tenen knoflook toe. Bak ze even mee met het vlees. Verkruimel een runderbouillonblokje eroverheen.
  4. Giet kokend water over en zet de deksel op de pan. Laat het vlees op laag vuur gaar worden (ongeveer een uur) en controleer het vlees af en toe.
  5. Draai het vuur na een uur hoog en giet een heel flesje oud bruin bier in de pan. Voeg een grote schep suiker toe en meng het voorzichtig. Zet het vuur weer laag en zet de deksel schuin op de pan. Laat het vocht inkoken.
  6. Controleer af en toe of de jus niet te veel inkookt. Proef na een tijdje of het vlees gaar is. Zet het vuur laag of uit.
  7. Snijd 1 kilo aardappelen en knolselderij in stukken. Kook ze ongeveer 20 minuten in een flinke pan met water en zout en giet ze af.
  8. Verwarm het vlees opnieuw op laag vuur.
  9. Voeg peper, zout, 2 dessertlepels mosterd, nootmuskaat en een half pakje sojaroom aan de pan met aardappelen en knolselderij toe. Stamp tot je een redelijk gladde puree krijgt. Roer de rucola erdoorheen.
  10. Dien de stamppot op met een stukje runderlap. Giet jus over de runderlapjes en de stamppot. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot