Kipfilet in een saus van sjalotten en paprika

Kipfilet in een saus van sjalotten en paprika

Smulweb imageSmulweb

Kipfilet in een saus van sjalotten en paprika, gekruid met paprikapoeder en laurierblaadje. Sudderen in witte wijn en kippenbouillon, met tomatenpuree, knoflook en paprikareepjes. Serveer met brood.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kipfilet in een saus van sjalotten en paprika op tafel.

  1. Pel de sjalotjes en snijd ze in tweeën. Pel en snipper de knoflook. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in reepjes.
  2. Verwarm wat olijfolie in een stoofpot met dikke bodem en bak de kipfilets aan alle kanten bruin. Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
  3. Voeg de sjalotjes toe en bak tot ze glazig zijn.
  4. Voeg de knoflook en de paprikareepjes toe.
  5. Overgiet de kip met de witte wijn en de kippenbouillon. Voeg het laurierblaadje toe.
  6. Roer de tomatenpuree erdoor en laat alles nog een half uur sudderen.
eet smakelijk