Eend met calvadosappeltjes

Eend met calvadosappeltjes

Smulweb imageSmulweb

Eend met calvados appeltjes is een feestelijk Frans gerecht. Eendeborst filets worden ingewreven met een pepermengsel en worden gebakken. De appels met kaneel en suiker worden gebakken in hetzelfde vet en overgoten met calvados. Serveer de eend met de appelpartjes en giet de saus erover heen.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 ml Calvados
  • 2 tl Roze Peperkorrels
  • 2 tl Sichuanpeper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Eend met calvadosappeltjes op tafel.

  1. Vijzel de ingrediënten van het pepermengsel fijn.
  2. Maak om de twee centimeter inkepingen in het vet van de eend, eerst in de breedte en dan in de lengte. Wrijf de inkepingen goed in met het pepermengsel. Leg de filets tussen twee platte borden, plaats er een gewicht op en laat ze een tweetal uur in de koelkast staan. Schil de appel, haal het klokhuis eruit, en snijd hem in partjes. Doe de kaneel en de suiker in een kommetje en haal de appelpartjes door de mengeling. Zet ze opzij.
  3. Bak de eendeborst gedurende 8 minuten op de gepeperde velkant, draai om en laat nog 4 minuten op de andere kant bakken. Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Giet het vet uit de pan en verwijder met een lepel de overtollige bakresten.
  4. Smelt in dezelfde braadpan een klontje boter en bak de appeltjes en de rozijnen op een middelmatig tot hoog vuur, één minuut aan elke kant. Overgiet de appels met de calvados en laat heel kort opwarmen. Haal ze van het vuur en flambeer.
  5. Blus de vlam met het sinaasappelsap en verwijder de appeltjes en rozijnen. Voeg dan de gevogeltefond en het citroensap toe. Laat de saus inkoken tot ze de gewenste dikte heeft. Voeg de appels en de rozijnen weer toe en haal de pan van het vuur. Kruid de saus af met zout.
  6. Snijd de eend aan en schik op een bord een stukje eend, appel, eend en herhaal dit. Lepel de saus over de eend.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Eend