Kersen vlaai vulsel (zelfgemaakt)

Kersen vlaai vulsel (zelfgemaakt)

Smulweb imageSmulweb

Maak je eigen kersen vlaai vulsel met dit eenvoudige zelfgemaakte recept. Gebruik het als taartvulling voor een heerlijke kersenvlaai. Laat de kersen sudderen met maizena, suiker en kersensap totdat de vulling is ingedikt. Lekker bij de koffie of als dessert.

10 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kersen vlaai vulsel (zelfgemaakt) op tafel.

  1. Vang het sap van de kersen op en laat de kersen uitlekken.
  2. Maak een glad papje door de maizena met de suiker aan te lengen met een paar eetlepels kersensap uit de pot.
  3. Doe de kersen met 250 ml van het kersensap in een pan op matig vuur en verwarm ze totdat ze koken.
  4. Roer het maizena-suikermengsel tot een glad geheel en giet het bij de warme kersen. Meng alles goed.
  5. Zet het vuur lager en laat sudderen totdat de vulling is ingedikt, dit duurt ongeveer 2 minuten.
  6. Verwijder de pan van het vuur, laat de vulling afkoelen en gebruik het als taartvulling.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Kersen