- 600 g Rundergehakt
- 2 el Peterselie vers
- 4 tl Paprikapoeder
- 2 tl Komijnzaad
- 1 tl Kaneel
- 400 g Tomatenblokjes
- 4 Scharreleieren M
- 0.5 Rode peper
- 1 Ciabatta
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Gehaktballetjes uit de tajine op tafel.
- Meng de ui, korianderpoeder, peterselie, paprikapoeder, komijnpoeder, knoflook, kaneelpoeder, fijngehakte spaanse peper en een snuf peper en zout. Kneed de helft van dit mengsel door het gehakt.
- Zet de tajine op laag vuur en verwarm hierin de olie. Voeg de tomatenblokjes met het sap en de rest van het kruidenmengsel toe en zet de deksel op de tajine. Laat de tomatenblokjes zachtjes 5-7 minuten koken.
- Draai in de tussentijd kleine gehaktballetjes van het gehakt. Schep ze door de tomatensaus en laat op laag vuur 30 minuten gaar worden. Keer halverwege.
- Maak na 30 minuten 4 kuiltjes in de saus en breek de eieren hierin. Zet de deksel weer op de tajine en na 7 minuten zijn de eieren gestold maar de dooiers nog een beetje vloeibaar. Serveer de gehaktballetjes uit de tajine direct met ciabatta.