Zelfgemaakte ravioli

Zelfgemaakte ravioli

Smulweb imageSmulweb

Met deze zelfgemaakte ravioli waan je je even in Italië! Spinazie en kaas als vulling en als saus champignonroom, deze combo maakt het gerecht helemaal af!

45 min bereiden

tussendoortje

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zelfgemaakte ravioli op tafel.

  1. Start met een hoopje meel op het aanrechtblad en maak hierin een kuiltje. Voeg het ei, de olie en het zout toe en meng vanuit het midden met een vork en later met de hand gedurende 5 minuten. Het deeg moet zacht aanvoelen. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een half uur in de koelkast rusten.
  2. Was de spinazie en verwijder de dikke nerven.
  3. Voor de vulling fruit je in een drupje olie de gesnipperde ui en knoflook. Voeg de spinazie toe tot het geslonken is. Pureer het geheel in een hoge beker met de kaas en pijnboompitjes. Laat afkoelen.
  4. Rol het deeg uit met een pastamachientje op een goed bebloemd werkvlak. Snijd rondjes uit het deeg van 6 of 7 cm diameters. Leg een schepje vulling in ieder rondje, vouw het dubbel tot een half maantje en druk de randen dicht met een vork. Stapel de maantjes in een schaal met wat meel ertussen en bewaar ze in de koelkast.
  5. Zet een grote pan water op om de ravioli te koken.
  6. Voor de saus: bak de gesnipperde ui en de plakjes kastanjechampignons zachtjes aan voeg de room toe. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Laat de ravioli een voor een in het kokende water glijden en kook ze 3 minuten tot ze naar boven drijven. Schep ze voorzichtig uit de pan.
  8. Verdeel de ravioli over borden en bedek ze met de saus. Druppel cantharellenolie eromheen en voeg wat gescheurde blaadjes basilicum toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta