- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Spaghetti aglio e olio e peperonico (met een twist) op tafel.
- Kook de spaghetti al dente in een pan royaal gezouten water.
- Pel de knoflooktenen en snijd ze in hele dunne plakjes. Maak de chilipeper schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringetjes en snipper deze fijn.
- Verwarm twee derde van de olijfolie in een steelpannetje en laat hierin de knoflook zachtjes een paar minuten fruiten zonder te kleuren. Voeg de chilipeper toe en laat nog een minuut zachtjes pruttelen. Hak intussen de blaadjes van de peterselie ragfijn.
- Giet de spaghetti af en vang een half kopje kookvocht op.
- Doe de spaghetti terug in de pan, samen met het kookvocht en de knoflook-peperolie. Zet de pan op laag vuur, voeg de resterende olijfolie en de peterselie toe.
- Warm het geheel nog dertig seconden door in de pan terwijl je voortdurend omschept.
- Lekker warm serveren in een schaal of op twee diepe borden en strooi er een handje geraspte Parmezaan overheen. KOOKTIP: Voor een twist voeg je een bakje geroerbakte garnalen toe met een handje gesneden champignons.