Lekkere shaslicks voor op de barbeque

Lekkere shaslicks voor op de barbeque

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf deze lekkere shaslicks van vlees, ui, paprika, champignons en spek. Rijg alles aan een spies, bestrijk met een paprika-ketchup-oreganomengsel en laat marineren. Laat de shaslicks 30 minuten op kamertemperatuur komen alvorens deze te grillen op de barbecue.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Lekkere shaslicks voor op de barbeque op tafel.

  1. Week houten pennen in water als je deze gaat gebruiken.
  2. Pers de knoflook uit boven een kom. Roer de ketchup met het paprikapoeder en de oregano door de knoflook. Voeg zout en peper naar smaak toe en vervolgens een scheutje olie.
  3. Snijd het vlees in blokjes van circa 2 1/2 cm. Pel de uien en snijd ze elk in partjes. Maak de paprika's schoon en snijd ze ook in blokjes van circa 2 1/2 cm. Veeg de champignons schoon. Snijd ook de spek in plakjes.
  4. Steek de blokjes vlees om en om met de partjes ui, de stukjes paprika, de champignons en de stukjes spek aan de spiesen. Bestrijk de shaslicks rondom royaal met het ketchupmengsel en leg ze op een schaal.
  5. Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat de shasliks ca. 2-3 uur marineren.
  6. Laat de shaslick ca. 30 min. voor het BBQen op temperatuur komen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees