Courgette creme

Courgette creme

Smulweb imageSmulweb

De zachte smaak van gebakken courgette en ui maken van deze courgette crème soep een smakelijke en voedzame soep.Werk af met rucola en gehaktballetjes.

15 min bereiden

voorgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Courgette creme op tafel.

  1. Was de courgette en verwijder de uiteinden. Snijd ze in stukken. Pel de ui en snijd deze. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de gesnipperde ui en courgette. Laat een beetje zweten, zonder te kleuren, voeg dan de groentebouillon toe. Breng aan de kook, en kook ongeveer 15 minuten.
  2. Doe de groenten en de feta kaas in een blender, voeg bouillon toe indien nodig, en breng op smaak. Blend tot een glad geheel en laat het mengsel afkoelen.
  3. Pel de ui en hak hem fijn. Doe in een kom, voeg hier de gehakte biefstuk, ei, vier specerijen, gehakte munt, sesamzaad, een straaltje olijfolie, zout en peper aan toe. Meng alles goed door elkaar met een rubberen spatel, tot je een homogene eenheid verkrijgt.
  4. Vorm met je handen kleine balletjes ter grootte van een walnoot. Reserveer deze in de koelkast.
  5. Verhit een koekenpan op het vuur. Voeg het rundvlees toe en bak aan alle kanten. Prik dan in het vlees met een cocktailprikkertje om te controleren of het gaar is.
  6. Serveer de courgette-feta soep in kommen en leg de gehaktballetjes erin. Voeg rucola toe en strooi er wat sesamzaad en muntblaadjes overheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Courgette