Stamppot rauwe andijvie met een dubbele (zomerse) twist

Stamppot rauwe andijvie met een dubbele (zomerse) twist

Smulweb imageSmulweb

Stamppot rauwe andijvie krijgt een zomerse twist met spekjes, uitjes, pepertje, witte wijnazijn, mosterd, nootmuskaat, knoflookpoeder en roomboter. Voeg gefruite, gesnipperde, dunne rode paprikareepjes toe voor een extra smaak. Serveer warm.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Stamppot rauwe andijvie met een dubbele (zomerse) twist op tafel.

  1. Neem de aardappelen, schil deze en was ze. Zet ze op in een pan met water met daarin een snufje zeezout en kook ze in 20 minuten gaar.
  2. Snipper de uitjes en snipper het pepertje ragfijn. Neem een koekenpan en doe daar een scheutje olijfolie in. Voeg nu de spekblokjes toe, de gesnipperde ui en het gesnipperde pepertje en laat dit rustig een minuut of 10-12 fruiten en uitbakken.
  3. Giet de piepers af, neem een staafmixer (of pureestamper) en pureer de aardappelen zodanig dat er puree ontstaat. Doe de klont roomboter erdoor om het smeuiger te maken.
  4. Neem nu de andere pan en voeg de uitgebakken spekblokjes met de uitjes en het pepertje toe en een klein beetje van het restant spekvet en olijfolie. Pas op dat de puree niet te smeuïg wordt.
  5. Breng verder op smaak met nootmuskaat, knoflookpoeder, (eventueel) nog wat zout, mosterd en witte wijnazijn. Gebruik bewust geen melk omdat de puree al smeuïg is door de roomboter en olijfolie.
  6. Voeg de rauwe andijvie toe en roer rustig door.
  7. Voor een extra smaak, voeg gefruite, gesnipperde, dunne rode paprikareepjes of 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes toe. Serveer warm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Andijvie stamppot