Lekker pittige mexicaanse gehaktballen zo uit de pan

Lekker pittige mexicaanse gehaktballen zo uit de pan

Smulweb imageSmulweb

Lekker pittige Mexicaanse gehaktballen zo uit de pan. Pittige gehaktballen bomvol smaak. De gehaktballen worden op smaak gebracht met ui, peper, specerijen en paneermeel. Voeg wat melk toe en bak ze goudbruin. Voeg wat water toe om te smoren en als laatste voeg je een beetje chilisaus toe. Smullen maar!

25 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 7.5 tl Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Lekker pittige mexicaanse gehaktballen zo uit de pan op tafel.

  1. Neem het gehakt en doe het in een flinke kom. Snipper de ui en snipper de peper helemaal fijn. Voeg dit toe aan het gehakt samen met het ei, alle specerijen, voldoende paneermeel en een beetje melk, zodat het smeuïg wordt. Meng alles heel goed door elkaar en kneed het goed. Zorg dat alles goed verdeeld is.
  2. Maak er ballen van met je hand en rol deze door de bloem. Laat ze even opstijven in de koeling. Dit zorgt ervoor dat ze mooier bakken.
  3. Verhit een klodder boter en olijfolie (50/50) in de pan. Laat dit heet worden. Bak de ballen goed bruin. Voeg vervolgens wat water toe en laat de ballen nog even smoren in hun eigen vocht.
  4. Voeg als laatste twee tips toe: Kies een combinatie van boter en olijfolie om in te bakken. Dit spat niet als je op hoge temperatuur braadt en is voedingstechnisch veel gezonder dan alleen boter. Voeg aan het einde van het bakken een beetje pittige chilisaus toe voor een heerlijk pittige saus. Gebruik een flinke dot chilisaus volgens het recept van Louise (Alidada).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees