Sachertorte (origineel recept)

Sachertorte (origineel recept)

Smulweb imageSmulweb

Deze originele Sachertorte is een heerlijk Oostenrijks chocoladetaart waarbij smaak en textuur perfect samenkomen. De taart bestaat uit twee luchtige chocoladecake-lagen, verbonden met abrikozenjam en vervolgens volledig bedekt met pure chocolade.

60 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 200 g Couverture

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Sachertorte (origineel recept) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Splits de eieren.
  2. Smelt de pure chocolade "au bain Marie" en laat deze weer gedeeltelijk afkoelen tot ongeveer 45 graden.
  3. Klop de boter (kamertemperatuur) met de suiker tot een romige massa. Voeg de gesmolten chocolade bij en mixer het geheel goed door.
  4. Voeg de eieren onder voortdurend kloppen, geleidelijk hierbij.
  5. Klop het eiwit samen met de 30 gram poedersuiker goed stijf. Voeg het eiwit bij de chocolademassa en roer het voorzichtig door elkaar.
  6. Meng de bloem en de bakpoeder goed door elkaar.
  7. Voeg de bloem bij de overige massa en roer alles voorzichtig door elkaar (moet luchtig blijven).
  8. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in (bestrooi deze eventueel met wat bloem).
  9. Giet het geheel in de springvorm.
  10. Zet de springvorm, net onder het midden, in de oven en laat deze, gedurende de eerste 10 minuten, duimbreed open staan. Sluit hierna de oven en zet de thermostaat op circa 160 graden. Bak de taart gedurende 50 minuten verder af.
  11. Haal de taart uit de oven en laat deze (in de vorm) eerst even afkoelen. Neem de taart hierna uit de vorm en snijd hem in de breedte door de helft.
  12. Doe de helft van de jam hierop en leg de boven- en onderzijde weer op elkaar. Bestrijk, met de overgebleven jam, de buitenzijde van de taart.
  13. Smelt de couverture en giet deze over de afgekoelde taart. Traditioneel wordt op de taart, met melkchocolade - in schoonschrift - het woord "Sacher" geschreven.
eet smakelijk