Pittig gevulde super romige champignonsoep met een twist

Pittig gevulde super romige champignonsoep met een twist

Smulweb imageSmulweb

Met deze pittige gevulde champignonsoep met een twist zet je een bijzondere soep op tafel. Snel en eenvoudig klaar te maken en gegarandeerd dat iedereen zijn bordje leeg eet.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittig gevulde super romige champignonsoep met een twist op tafel.

  1. Was en snijd de champignons in dunne plakjes. Snipper de ui en de teentjes knoflook heel fijn. Was en snipper de peterselie ragfijn zodat je hele kleine stukjes van de blaadjes hebt. Snijd de plakjes ham in reepjes en dan in fijne blokjes.
  2. Neem een royale pan en doe er de boter in en laat die smelten. Fruit de ui en de knoflook eerst even mee. Voeg al roerend de bloem toe en blijf goed roeren totdat er een roux ontstaat, de basis van elke saus.
  3. Los de tabletten bouillon op in warm water. Gebruik twee tabletten voor een liter soep. Blijf goed roeren zodat het mengsel glad blijft.
  4. Voeg nu in delen melk en crème fraîche toe aan de saus en blijf goed roeren totdat het een mooi wit mengsel is.
  5. Voeg nu de champignons, peterselie en ham toe en laat 15 minuten pruttelen. Voeg naar smaak zout en peper toe en indien gewenst een klein scheutje Tabasco.
  6. Schenk de warme soep in diepe borden of kommen en garneer met verse bieslook. Eet smakelijk!
    NB: als je niet van te pittig houdt, gebruik dan geen Tabasco.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep