- 1 el Geraspte kaas Parmezaanse
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Gnocchi met groenten in een saus met parmezaan op tafel.
- Zet een grote pan met water op en breng aan de kook.
- Snijd de ui en knoflook fijn en zet apart.
- Snijd de paprika in kleine blokjes. Verhit een grote koekenpan of hapjespan op groot vuur zonder olie. Voeg paprika toe zodra pan warm is.
- Snijd de paddestoelen in kleine blokjes en voeg toe aan de paprika op het moment dat de paprika zoet begint te ruiken.
- Snijd de bleekselderij in kleine stukjes en voeg toe aan het kokende water. Kook 5 minuten en verwijder de selderij met een schuimspaan. Bewaar het water voor de gnocchi.
- Haal de paddestoelenmix uit de pan zodra de paddestoelen het meeste van hun vocht hebben verloren.
- Plaats de pan terug op het vuur en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Bak de ui en knoflook even aan en voeg de paddestoelen/paprika mix toe. Voeg ook de oregano en rozemarijn toe en blijf de pan op hoog vuur houden.
- Voeg de wijn toe en laat even verdampen. Voeg vervolgens de slagroom en Parmezaan toe. Laat sudderen en houd het vuur laag.
- Kook de gnocchi in het bewaarde water tot ze boven komen drijven. Voeg ze toe aan de paddestoelenmix en roer alles goed door.
- Verdeel de paddestoelenmix over de borden en garneer met gesneden of gescheurde basilicum. Smakelijk eten!