Gnocchi met groenten in een saus met parmezaan

Gnocchi met groenten in een saus met parmezaan

Smulweb imageSmulweb

Deze romige saus met parmezaan, ui, knoflook en rode paprika is de perfecte match met gnocchi. Voeg bleekselderij, paddestoelen en kruiden toe om dit gerecht compleet te maken. Ideaal voor een zomers etentje met vrienden en familie. Buon appetito!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Geraspte kaas Parmezaanse

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Gnocchi met groenten in een saus met parmezaan op tafel.

  1. Zet een grote pan met water op en breng aan de kook.
  2. Snijd de ui en knoflook fijn en zet apart.
  3. Snijd de paprika in kleine blokjes. Verhit een grote koekenpan of hapjespan op groot vuur zonder olie. Voeg paprika toe zodra pan warm is.
  4. Snijd de paddestoelen in kleine blokjes en voeg toe aan de paprika op het moment dat de paprika zoet begint te ruiken.
  5. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes en voeg toe aan het kokende water. Kook 5 minuten en verwijder de selderij met een schuimspaan. Bewaar het water voor de gnocchi.
  6. Haal de paddestoelenmix uit de pan zodra de paddestoelen het meeste van hun vocht hebben verloren.
  7. Plaats de pan terug op het vuur en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Bak de ui en knoflook even aan en voeg de paddestoelen/paprika mix toe. Voeg ook de oregano en rozemarijn toe en blijf de pan op hoog vuur houden.
  8. Voeg de wijn toe en laat even verdampen. Voeg vervolgens de slagroom en Parmezaan toe. Laat sudderen en houd het vuur laag.
  9. Kook de gnocchi in het bewaarde water tot ze boven komen drijven. Voeg ze toe aan de paddestoelenmix en roer alles goed door.
  10. Verdeel de paddestoelenmix over de borden en garneer met gesneden of gescheurde basilicum. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Sauzen