- 10 Pruim Tros Tomaat
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Tabouleh met falafel en spicy yoghurtsaus op tafel.
- Blancheer de erwtjes en asperges in kokend water met wat zout en zet opzij.
- Doe de bulgur in een grote platte schaal en overgiet met ruim kokend water. Laat wellen tot de bulgur zacht is en roer los met een vork of met je vingers.
- Maak een dressing van 4 el olijfolie en het citroensap (van de citroenen) en meng deze door de warme bulgur. Schep de tomaten, komkommer, bosuitjes, munt, peterselie, erwtjes en asperges door de bulgur en laat de smaken intrekken. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de yoghurt met citroensap en komijnpoeder. Maak er een swirl in met de chilisaus.
- Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en bak de falafels bruin en gaar.
- Serveer de tabouleh met de falafel en de yoghurtsaus. ERBIJ: Heinrich blaufränkisch, Burgenland, Oostenrijk. Deze wijn heeft een bijna mediterraan karakter: lekker kruidig in combinatie met veel rijp fruit. Een goede match met het pittige karakter van dit gerecht.