Panzanella

Panzanella

Smulweb imageSmulweb

Laat de rode ui weken en snijd ondertussen de komkommer en tomaten voor deze heerlijke panzanella. Scheur het brood in stukjes en meng deze met de overige ingrediënten en voeg vervolgens de basilicum toe. Zet de salade minimaal één uur in de koelkast zodat de smaken kunnen mengen. Een frisse salade om van te smullen!

120 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 7.5 g Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Panzanella op tafel.

  1. Snijd de rode ui fijn en doe de ui in een kom, bedek de ui met water en doe hier een lepeltje wijnazijn bij. Laat de ui tenminste 2 uur in dit water weken.
  2. Schil de komkommer. Snij de komkommer halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepeltje de zaadjes. Snij de komkommer in blokjes. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snij de tomaten in blokjes. Houd de tomaten en komkommer apart.
  3. Snijd 4 grote sneetjes van het brood. Verwijder de korst. Doe het brood in een grote kom of schaal en besprenkel het brood met koud water (waar eventueel een lepeltje azijn aan is toegevoegd). Het brood moet zacht worden maar niet papperig. Knijp het brood voorzichtig uit en scheur het brood in stukjes.
  4. Giet het water van de uien en voeg de uien samen met komkommer en tomaatblokjes toe aan het brood. Scheur de basilicum blaadjes in stukjes en voeg ook dit toe aan de broodmassa. Roer het geheel voorzichtig goed door.
  5. Voeg naar smaak zout, peper, wat olijfolie en indien gewenst nog wat wijnazijn toe. Zet de Panzanella tenminste één uur in de koelkast zodat de smaken zich kunnen mengen.
  6. Voor het serveren kun je indien gewenst nog wat olijfolie of wijnazijn toevoegen.
eet smakelijk