Fricassee van kip

Fricassee van kip

Smulweb imageSmulweb

Deze smaakvolle fricassee van kip met ham, gedroogde tomaat en ansjovis is een topper. Voeg een wijn en roomsaus toe en laat het pruttelen op laag vuur samen met olijven en salie. Serveer met brood, bon appétit!

45 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g parmaham blokjes

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Fricassee van kip op tafel.

  1. Bak de ham in 2 minuten krokant in 2 eetlepels van de olie.
  2. Voeg de ui, knoflook, gedroogde tomaat en ansjovis toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee met de ham.
  3. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en haal deze door de bloem. Voeg nog 1 eetlepel olie toe en bak de kipfilet mee met de ham en ui tot het vlees begint te kleuren.
  4. Schenk de wijn en room bij het gerecht en roer goed tot de fricassee begint te binden. Voeg de salie en de olijven toe en laat alles nog 5 minuten pruttelen op laag vuur.
  5. Verhit niet te lang, anders wordt de kipfilet droog!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte