Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Aardbeien tiramisu op tafel.
- Pureer met de staafmixer de helft van de aardbeien met 2 el suiker.
- Halveer de andere aardbeien en bestrooi met 2 el suiker.
- Klop de slagroom stijf.
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mesje het merg eruit.
- Roer de mascarpone los met 2 eetl. wijn, het merg en 100 g suiker.
- Spatel de slagroom erdoor.
- Verdeel de helft van de lange vingers over de schaal. Besprenkel met 150 ml wijn en verdeel de helft van het mascarponemengsel erover.
- Schep de aardbeienpuree erop, dek af met de overige lange vingers en besprenkel met de rest van de wijn.
- Verdeel de rest van het mascarponemengsel en de aardbeien erover.
- Dek het af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.