Aardbeien tiramisu

Aardbeien tiramisu

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk luchtige aardbeien Tiramisu, gemaakt van lange vingers, mascarpone, slagroom, vanille en aardbeien. Heerlijk als dessert of als traktatie tussendoor. Zet de Tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Aardbeien tiramisu op tafel.

  1. Pureer met de staafmixer de helft van de aardbeien met 2 el suiker.
  2. Halveer de andere aardbeien en bestrooi met 2 el suiker.
  3. Klop de slagroom stijf.
  4. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mesje het merg eruit.
  5. Roer de mascarpone los met 2 eetl. wijn, het merg en 100 g suiker.
  6. Spatel de slagroom erdoor.
  7. Verdeel de helft van de lange vingers over de schaal. Besprenkel met 150 ml wijn en verdeel de helft van het mascarponemengsel erover.
  8. Schep de aardbeienpuree erop, dek af met de overige lange vingers en besprenkel met de rest van de wijn.
  9. Verdeel de rest van het mascarpone­mengsel en de aardbeien erover.
  10. Dek het af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts